kids sneakers

Welke maat kinderschoenen moet je kind dragen?

Last Updated: January 20, 2022By Tags: , , ,

Kinderschoenen

Kinderschoenen zijn er in verschillende maten, van 6 tot 13, afhankelijk van het merk, de stijl en de maat van de hak. De maat van de schoen hangt af van de lengte en breedte van de voet van uw kind en van het al dan niet dragen van sokken bij zijn schoenen.

De beste manier om de juiste maat sneakers voor uw kind te bepalen, is door hun voeten van hiel tot teen te meten, exclusief hun tenen, en vervolgens 1/4 inch tot 1/2 inch extra ruimte toe te voegen zodat hun tenen comfortabel zijn.

Een kind starten op de kleuterschool

Kindervoeten groeien snel en door ze op de kleuterschool te starten met een goed paar schoenen, geeft u ze een solide start voor een gezonde voetgezondheid.

Maar wat is een goede sneaker? Een goede vuistregel is dat kinderschoenen als ze comfortabel op een vlakke ondergrond met blote voeten kunnen lopen, hun eerste paar formele schoenen het lopen niet ongemakkelijk mogen maken. Praat met hun leraar of schoolverpleegkundige; ze zijn vaak een geweldige bron om te weten hoeveel groeiruimte kinderen nog hebben.

Het is ook belangrijk dat kinderen hun schoenen niet te snel ontgroeien; nauwsluitend schoeisel zorgt voor extra druk op beide tenen en wreef, wat later kan leiden tot pijnlijke voetmisvormingen.

Een kind op de kleuterschool starten

Na verloop van tijd zul je merken dat de voeten van je kind beginnen te veranderen. In tegenstelling tot volwassenen groeien kinderen op bepaalde manieren snel en op andere niet zo sterk; hun voeten zijn geen uitzondering.

Nu ze de leerplichtige leeftijd naderen, is het belangrijk om te begrijpen hoe voetgroei zich vertaalt in schoenmaten, zodat je ervoor kunt zorgen dat ze comfortabel schoeisel hebben voor de kinderopvang of de kleuterschool.

Wanneer begin je met het dragen van schoenen voor kinderen?

Het debat over wanneer je baby de sneakers moeten dragen, woedt voort, met verschillende experts die hun advies geven. Over het algemeen kunnen ouders zelf bepalen wanneer hun kind toe is aan een paar schoenen.

Koude voeten

Een goede vuistregel is dat zodra de voeten koud worden van het lopen op blote voeten, het tijd is om in schoeisel te investeren. Dat gezegd hebbende, hoewel veel baby’s er al op zeer jonge leeftijd klaar voor zijn (velen zullen ze met 18 maanden dragen), ontwikkelt elk kind zich anders en het is niet nodig om er vroeg in te springen of door te gaan als ze er nog niet helemaal klaar voor zijn. Een sneakers baby is een babyschoen bedoeld voor kinderen tot 12 maanden, op het moment dat een kind ouder wordt, zal de ouder ook een groter maat moeten bestellen.

Wanneer laat je kinderen alleen naar school lopen?

De beslissing om uw kind alleen naar school te laten lopen, hangt af van een aantal factoren. Of het veilig is om dit te doen, en of je denkt dat ze volwassen genoeg zijn om dat te doen, zijn er slechts twee. Je moet ook rekening houden met hun leeftijd, hoe lang ze moeten reizen en wat voor soort route ze afleggen.

Er zijn tal van redenen waarom wandelen een goede optie is; het maakt kinderen actiever terwijl het milieuvriendelijk is. Maar er zijn enkele valkuilen waar u zich eerst van bewust moet zijn… En als u besluit dat uw kind er klaar voor is, kunt u dit als volgt laten gebeuren

kinderschoenen

Als je net begint met het kopen van kinder schoenen, kan het moeilijk zijn om te weten welke stijl en maat je moet nemen. Je wilt dat ze comfortabel zitten, maar je wilt ook dat ze goed passen en lang meegaan. Wat is te groot voor een jong kind en wat is te klein?

Enkele tips over kinderschoenen

Hier zijn enkele tips voor het kiezen van schoenstijlen voor kinderen die hen gelukkig en gezond houden, en hoe je de juiste schoenmaten kunt vinden.

Meer informatie

Voor meer informatie over het kopen van kinderkleding zie onze Kinderkleding pagina of als je op zoek bent naar een specifieke stijl, bekijk dan onze selectie Kinderschoenen of andere kinderkleding bij Macy’s! Veel winkelplezier!